Să avem grijă de copii!

  0
  166

  Unul dintre cele mai sensibile subiecte de conversații într-o societate este cel legat de copii.

  Recent, în spațiul online, au apărut discuții fierbinți referitoare la o lege privind organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie.

  Încă de la expunerea de motive se vede clar că este o cerință a Comisiei Europene, o necesitate, o obligație pentru ca România să acceseze mai departe acei bani promiși prin PNRR (cel mai bine redau sursa de informații PLx 145/2023 pe www.cdep.ro).

  Acum voi fi puțin mai rău și voi prezenta o realitate diluată, de care muți au fugit de ea. Din nefericire și cu o durere în suflet spun că poporul român, mai exact bietul Țaran Român, sute de ani a plătit cu propriii copii un tribut enorm de greu, enorm de dureros, multor imperii (mai ales celui otoman, austro-ungar ori cel rusesc).

  Imaginați-vă câtă durere era comasată, adunată, într-un părinte după ce slujitorii domnitorului le ridicau, le smulgeau copiii pentru a fi dați străinilor. Cu greu cred că, o mamă ori un tată, după ce rămâneau fără un copil sau doi, mai aveau puterea de a se ruga pentru sănătate acelui domnitor român!?! Într-adevăr viața din acea perioadă era dură, cu niște reguli pe care astăzi cu greu le accepți.

  Copiii trebuiesc întotdeauna protejați de cei rău! Copiii sunt totul pentru noi!

  Sunt state superdezvoltate din Europa, cum este Danemarca, unde au o politică mult mai neînțeleasă de noi, mult prea dură, legate de copii, afectând relațiile unei familii normale. Au fost multe cazuri, în Danemarca, unde românilor i-au fost luați copiii (vezi cazul Hermina Gheorghe) pe motive stupide spun eu. Statul danez practică „o teroare” pe acest subiect

  În România sărăcia, mai ales la sate, îi obligă pe copii să muncească de mici, să abandoneze școala, practic lasă „o ușă uriaș deschisă” pentru o adopți „pe repede înaintea”, iar UE știe asta.

  Multe state din Europa, care au profitat de copiii românilor pe vremuri, astăzi au parte de familii (chiar de același sex) care nu pot face un copil, iar privirea lor este îndreptată către România.

  Și mai știu un lucru: când primești niste bani „degeaba” de la cineva condiționat, ceva „dă cu virgulă”!

  Să avem grijă de copii!

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.