Să copiem ce-i bine pentru România

  0
  320

  Am văzut pe fluxul de știri că Asociația ACCEPT nu îmbrățișează ideea unei legi promovate de către partidul parlamentar AUR, care-i de fapt este o copie a unei legi din Ungaria, considerată de către ACCEPT ca fiind o lege anti LGBTI. Ba mai mult, cei de la ACCEPT îi îndeamna pe parlamentarii români să se îndepărteze de ea. Primii care i-au sărit în ajutorul Asociației ACCEPT a fost partidul USR cruce.

  Din punctul meu de vedere orice lege copiată, din orice țară din Europa sau lume, care vine în sprijinul României și a românilor, este foarte bine venită.

  Îmi doresc o lege de protecție a familie, cum este cea din Ungaria, chiar dacă LGBTI nu-i pe același ton cu mine. Într-o democrație fiecare voce trebuie auzită, ascultată, respectată, dar majoritatea, repet, majoritate decide. Familia, credința, proprietatea toate reprezintă temelia unui stat de drept. Aceste idei, principii, niciodată nu se negociază cu nimeni, dacă ești un stat de drept, într-o dictatură regulile jocului le face doar un singur om sau un grup. Nu poți să-i impui unui om pe cine să iubească, unde să se roage sau unde să doarmă.

  Din todeauna mi-a dorit o legea a sănătății identică cu cea din Danemarca. Din totdeauna mi-a plăcut sistemul tradițional de învățământ practicat prin anii ´80 de către Republica România, nu cel segregat de astăzi.

  Mi-am dorit, cu ani în urmă, să devenim un stat puternic, cum este cel al Franței, unde predomină (sau predomina) cele trei reguli universale: libertate, egalitate și fratenitate. 

  Mi-a dorit ca toate minoritățile să fie respectate și promovate, dar nu atât de mult încât cei majoritari să rămână cu drepturi mai puține. Unele state din lume, care astăzi sunt puternice și ne predau lecții de democrație, moralitate, drepturi, adică SUA, Germania, Austria, cu o sută de ani în urmă au șters pe jos cu majoritatea popoarelor din Europa.

  Îmi doresc ca modalitatea de strângere a taxelor, impozitelor să fie făcută cu o mână puternică cum este în SUA, Finlanda, nu să se meargă pe principiul ca numai omul de rând să-și achite taxele și impozitele la stat, iar deștepții și protejații să tragă chiulul.

  Îmi doresc ca averile făcute din banul public prin furt să fie confiscate cum este în SUA sau Franța.

  Toate cele enunțate de mine, dacă se făceau pe bune cu 25 de ani în urmă, România era o țară bogată, prosperă, cu oameni veseli, sănătoși și deștepti.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.