“Să ne râdem cu/de” …

  0
  585

  de Dan Strutinschi

  Cred că “ziua porților deschise” la Spitalul Socola se întampla prea des! Cum s-ar putea explica altfel prezenta în stradă sau în Parlament a D-nei Șoșoacă și a susținătorilor ei. Sau este un circ regizat de ticăloși cu ticăloși, pentru proști? Am avut atâtea de-a lungul timpului.

              Succesul pe care l-a avut prestația D-nei Șoșoacă justifică încă o dată apariția în România a revistei “Plai cu boi” la începutul anilor 2000. Din păcate acum nici ironiile dure din această revista nu-și mai găsesc locul, deși erau delicioase! Se vrea înjurătura tâmpă și datul cu toporul, după cum spunea un ilustru deputat de Suceava, ce și-a manifestat campania politică sub acest slogan.

              Imnul parlamentarilor ar trebui să fie: “Vino mamă să mă vezi/ Cum contribui eu la legi”. Parlamentul, ca expresie a democrației, a devenit o instituție a lenei. Ar trebui schimbați parlamentarii, dar cine dă ceva la schimb? Să exportăm, dar ar trebui să plătim mult. Tot varianta incașilor e cea mai bună! Când treaba nu mergea, conducatorii erau sacrificați pe eșafod pentru a îmbuna zeii! Dar la noi vin adjuncții!!

              Conflictul dintre Herr Klaus și Cîtu care nu tace. Este un conflict între Goliat și David, dulău și mâț, dulap și noptieră sau între cel ce simulează gândirea, tace și uită și cel ce vorbește și nu gândește.

              Ședințele Guvernului sunt foarte de dimineață, când goarna sună deșteptarea. E foarte problematică deșteptarea miniștrilor, dar poate au uitat peste noapte ideile. Ar fi în avantajul națiunii, având în vedere valoarea ideilor! Pe când “înviorarea” și lustruitul bocancilor la comandă (“Lustruiți bocancul stâng, lustruiți bocancul drept”).

               Cei doi vicepreședinti ai CJ Suceava nu vorbesc când Flutur e prezent! Nu vorbesc nici când Flutur e plecat pentru că nu au dezlegare sau nu au ce spune! Sper că reținerea să nu se extindă și în famiile lor, până la frica de a cere de mâncare! Ar fi o problemă de sănătate, deși sunt “asistenți medicali” în actele medicale din primavara.

              Primarul Ion Lungu este nemulțumit de viteza cu care se lucrează în Suceava de către contractanți! Greșit! Să-și cumpere capodopera lui Herr Klaus, “Pas cu pas”!  Ar vedea ca “pas cu pas” este tactica prezidențială pentru a ne întrece toti la nivel European! Și Suceava nu poate fi contra curentului emanat de la Cotroceni! Ar fi greșeală politică fundamentală!

              Cei de la Spații verzi ai Primăriei se opresc pentru o lungă și binemeritată pauză, în parculețul de la Poștă. Deliberează ca în Parlament și au și viteza aleșilor! Foarte bine! Nu hărnicia a aparat acest popor de milenii! Mai repede și eficienta a fost și este întoarcerea armelor! Și împotriva muncii!

  Dan Strutinschi, Suceava

  P.S.   Am fost acuzat de către un cititor că am scris în stilul “Sputnik”. Dacă aflați un cetățean cu sânge și polonez – ca mine- cu simpatii proruse, vă rog anunțați autoritățile pentru internare urgentă.

              A propos, în Polonia gazoductul North stream II este numit conducta Ribbentrop-Molotov! Nu-i spuneți lui Herr Klauss, că se va înveseli sau întrista!!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.