Ski în Călimani

  0
  207

  O frumoasă zonă din județul Suceava, unde turismul se poate dezvolta bine de tot, deci să aducă bani la buget și multe locuri de muncă, este Călimani.

  Cine a vizitat Munții Călimani, trecând prin mândra comună suceveană Șaru Donei, mergând spre 12 Apostoli sau alte locuri uimitoare, a simți puterea și farmecul naturii. Când spun puterea naturii, mă refer la perioada de iarnă. Aici găsești zăpadă începând din luna noiembrie și până în luna mai.

  Practic ”albul” este culoarea care domnește aproape jumătate de an.

  Când ai o asemenea binecuvântare de la Bunul Dumnezeu poți să faci, fără să greșești, un domeniul schiabil.

  Am înțeles că pe timpul doamnei Sevil Shhaideh, cât a fost Ministrul al Dezvoltării, s-a demarat un proiect intitulat ”Ski în Călimani”, dar a fost repede abandonat de conducerea liberală a județului Suceava din motivul că este al PSD-ului.

  Am mai aflat că s-a făcut un studiul de către o firmă austriacă care recomandă construirea unei pârtii de ski, zona Căliman fiind unică în Europa pe acest segment ca și timp de ”păstrare a zăpezii”, după care s-a mai continuat cu câțiva pași mărunți pentru construirea acelei părtii de ski, dar fără finalizare.

  Informația suceveană

  Dacă ne uităm în județul Suceava, spre partea de munte, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, zone în care găsim pârtii de ski, în ultimii ani aceștia au parte de puțină zăpadă.

  Practic, ploaia a înlocuit fulgii de nea, pe când în Călimani, albul este peste tot și se menține luni buni de zile.

  Spre din tot sufletul ca cei de la PSD și PNL Suceava să înțealagă cât de important este continuarea proiectului ”Ski în Călimani”.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.