Soarta Partidului Național Liberal

  0
  318

  Viitorul Partidului Național Liberal ține de Congresul din 25 septembrie 2021.

  Dacă nu va câștiga șefia partidului, actualul Prim-Ministru, există șansa ca partidul să se rupă, să apară o aripă democrat-liberală care se va construi în jurul foștilor membrii proveniți din PDL.

  Foștii pdl-iști acuma își joacă cam o ultimă carte în politica românească. Singura lor șansă de a pune din nou mâna pe un ciolan gros, de a rămâne mai departe pe anumite funcții politice, de a prinde și altele, este ca Florin Cîțu să câștige șefia PNL.

  Liberalii cu state vechi nu sunt încântați de avântul luat de foștii membrii PDL, mai ales, că în vremurile grele ale României, când Traian Băsescu și Emil Boc tăiau și spânzurau în toată România, s-au luptat pentru un minim de normalitate.

  Să nu uităm că Emil Boc a susținut diminuarea salariilor bugetarilor cu 25%, să nu uită că în perioada cât Emil Boc a fost Prim-Ministru al României pensiile au fost înghețate, valoarea ratelor la bănci au crescut, TVA s-a mărit de 19 la 24%, iar ei, pdl-iștii trăiau în lux și făceau cam ceea ce doreau, iar dacă nu erai în ton cu ”valorile PDL”, o întreagă vijelie se abătea asupra ta.

  Partidul Național Liberal cu Ludovic Orban la cârmâ și după 25 septembrie 2021 se va schimba.

  Oameni fără onoare și lipsiți de cuvânt cum sunt Rareș Bogdan ori Robert Sighiartău, care nici măcar nu sunt susținuți de filialele de unde provin, au obținut funcții și onoruri politice datorită lui Orban, vor dispărea. În loc lor vor intra cei care au demonstrat că apreciază doctrina de dreapta și sunt fideli lui Ludovic Orban.

  Tragedia Partidului Național Liberal nu va reprezenta Congresul din 25 septembrie, ci lipsa unor lideri cu adevărat liberali.

  Nu mai au lideri județeni, lideri naționali. Nu mai au oameni care au proiecte adevărate de țară, proiecte europene unde să fie inclusă și România. Ei, liberalii nu mai au oameni de valoare. Au personalități eterne, un fel de mamuți care au impresia că le știu pe toate, cu este și liderul filialei județene Suceava, dar într-un final nu fac mare lucru, doar toacă bani pe nimicuri și vorbesc frumos.

  După Revoluția din Decembrie 1989, Partidul Național Liberal a avut parte de o segregare permanentă.

  Cu sau fără Orban sau Cîțu președinte, PNL tot se va fragmenta. Asta-i soarta acestui partid politic.

  Dan Şarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.