Sub zodia Prostului

  0
  283

  România a intra de ceva timp sub zodia Prostului. Această zodie este mult mai rea decât zodia Hoțului. După zodia Prostului rămâne uscat, ca după o secetă puternică.

  Să închizi totul în jurul tău numai din simplu motiv că tu, stat ipotent, în tot sezonul cald nu ai putut gândi minim două strategii de politici economico-sanitare pentru a-i proteja pe români de  valul 4 de virus, ne arată că începând de la Președintele României, dl.Iohannis și terminând cu consilierii numiți în diferite ministere, cancelarii, sunt cu toții la pământ, nu au parte de viziuni care să se concretizeze prin proiecte sănătoase, aducătoare de bine populației.

  Orice prost, având o doză de putere politică, poate să închidă totul în jurul lui, motivat sau nu, orice prost cu o anumită autoritate poate să se împrumute de pe piețele externe și interne pentru consum, limitat adevărat, dar cu dobânzi urâte. Orice politician de dimensiunea cifrei zero poate mări impozitele, accizele, taxele, cu alte cuvinte să pună biruri mari pe populație.

  Am prieteni, rude, stabiliți în diferite state din Europa. Suedia, de exemplu, a făcut numeroase recomandări, deci atenției, recomandări ci nu obligații, pe care populația le-au luat sau nu în seamă. Tot timpul în Suedia (de când a început nebunia cu virusul) au vorbit numai specialiștii, adică medicii, iar politicienii au tăcut sau și-au văzut de treabă. În Italia la fel, Belgia își vede de viață, iar România închide totul.

  M-am întâlnit cu un prieten care are o mică afacere, iar din cauza gândirii primitive a omului politic român trebuie să și-o închidă. Nu mai are cum să-și plătească angajații și statul. Dacă acceptă în bar pe toți cei care îi trec pragul fără să le ceară Hârtia de virus, 80% dintre ei trebuie să plece, iar dacă-i lasă vine organul și-l amendează. Oricum o dă nu-i bine. Omul înțelege problema care a lovit România, dar nu înțelege de ce nu-l ajută statul o bucată de timp pentru a trece cu bine hopul? Statul dă dispoziții privatului, dar în același timp îi cere și bani, asta da gândire de zodia Prostului.

  În România sunt zeci de firme multinaționale care de ani buni de zile ne-au supt de zeci și zeci de miliarde de euro. Astăzi, România are nevoie și de sprijinul acestor firme colosale. Și ei, adică multinaționalele, trebui să fie solidari cu poporul român, să înțeleagă că doar uniți putem zdrobi virusul.

  Din punctul meu de vedere multinaționalele pot sacrifica câteva miliarde de euro în favoarea poporului român prin diferite acțiuni.

  Reduceri substanțiale de prețuri (asta cam de la 30% în sus) la produsele pe care le oferă pentru cei care au Hârtia de virus sau să-și trimită a lor specialiști să-i învețe pe politicienii români cum să facă proiecte aducătoare de bani de la UE (mă scuzați dacă visez frumos), dar ei nu, ne măresc prețurile la utilități, carburanți, alimente. Și multinaționalele ne duc în zodia Prostului.

  Zilnic ne mor sute de oameni din cauza virusului, ceea ce-i dureros, iar dacă se va merge mai departe cu restricții demne de zodia Prostului și nu intervine Omul Deștept în cel mai scurt timp vom închide lumina peste toată România.

  Și încă ceva: dacă-l obligi pe cineva să facă ceva niciodată nu vei scoate un rezultat pozitiv.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.