Suceava are nevoie de alți lideri

  0
  111

  Vreau să vă spun un adevăr, pe care mulți dintre D-voastră îl cunoașteți: județul Suceava este un județ sărac, nedezvoltat, deci este un județ unde o mare parte din populație trăiește de pe urma unui ajutor oferit de către stat, la limita sărăciei.

  Ca și orientare politică, stânga oferă un sprijin populației sărace, niciodată un liberal nu-i va ajuta atât de bine pe cei săraci. Liberalii îi iubesc pe cei cu bani, pe cei care au meserii bănoase, hai să le zicem liberale. Cei oropsiți de soartă sunt ai social-democraților. Ca număr depășesc segmentul liberal.

  Nu vreau să o mai lungesc, județul Suceava este al PSD, iar cu toate acestea liberalii au de mandate bune președinte la județ și prefect. De ce? Iar de aici apar necunoscutele sau cunoscutele.

  Dintodeanua domnul Gheorghe Flutur ca să câștige președenția Consiliului Județean Suceava apelează, în anul electoral, la câteva trucuri de politician. Își aduce în echipă oameni politici din partidul advers cu cea mai mare reprezentare, iar acele persoane vin din mai multe motive: fie sunt trădători, așa le este în caracter, fie nu au fost ajutați de partidul care i-au propulsat atunci când au avut o problemă. De trădători cică este bine să fugi sau să profiți de ei, dar să nu ai încredere, să-i lași departe de casă.
  În rândul social-democraților suceveni întodeauna au fost trădători. Cei mai mulți sunt din zona primarilor. În preajma alegerilor s-au vândut pentru un pumn de lei sau pentru o mică promisiune ori o cafea beută cu dl.Flutur și au plecat. În 2020 de exemplu, de la PSD Suceava au migrat la PNL Suceava câțiva primari din zona de munte. Acești oameni nu au înțeles un lucru: dacă nu era PSD, primari nu ajungeau, deci erau niște traiste goale care umblau pe ulițile unei sătuc, târâind după ei un creancă uscată. Pe această categorie îi recunoști și după comportament. Ei, trădătorii, după un timp se expun prin mult lux, doar nu ai să vezi un trădător citind la umbra unui copac sau ajutând un bâtrân! Eventual, de fală, de mândrie, trădătorii sprijină o biserică.

  Mai sunt trădători și din rândul primarilor ajunși pe lista unui partid mic, iar după fug la un partid mare.

  Am mai întâlnit persoane de calitate care s-au înscris într-un anume partid, dar acolo, nu au fost folosiți, nimeni nu i-au ”băgat în seamă” și au plecat. Acești oameni nu intră niciodată ”la pachet” cu trădătorii, oportuniștii sau fripturiștii. Un om de calitate va rămâne blând și bun, oriunde ar pleca.

  De asemenea, am auzit și povești de genul că în PSD Suceava există un parlamentar care de ani buni de zile nu prea agrează satul, comuna, iar primarii din zona parlamentarului respectiv l-au căutat pentru a rezova anumite probleme ale comunității, dar au fost refuzați. Și normal dacă află adversarul, adică domnul Gheorghe Flutur, imediat îi contactează.

  Tare bine ar fi ca anul acesta PNL Suceava să facă o pauză în a avea președinte de consiliu județean, primar de municipiului reședință de județ. Să mai vedem și noi, cum ar arăta județul Suceava condus de un tânăr sau de un om de afaceri ori de ce nu, să vedem cum se va prezenta municipiul Suceava după un mandat al unui manager de spital sau profesor.

  Și mai spun ceva, după care mă retrag, județul Suceava se poate dezvolta bine de tot, dar nu cu oameni care de 20 de ani de zile sunt în frunte Sucevei și nu au făcut mare lucru, doar o groapă de gunoi pe un vârf de munte, păduri aruncate în ograda austriacului, șosele înalte de unde cu greu poți să cobori cu o mașină, laude pe bandă rulantă și puține locuri de muncă onorabil plătite.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.