Supa evreiască din tăiței de casă de la Clit,

    0
    191

    Bucătăria bucovineană este foarte diversificată și gustoasă. Este un amestec reușit de produse preluate din diferite zone ale Europei, doar nu-i așa, la noi, în Bucovina, și-au găsit casa și polonii, și ucrainenii și rușii și lipovenii și evreii și ungurii și armenii și nemții și italienii.

    Aproape de fiecare dată după ce terminăm repetiția la Vicovul de Sus, cu taraful, sunt invitatul mamei artistului Sorin Ursan, la Clit-Arbore (Sorin Ursan DelaClit), să gust din bunătățile pe care le pregătește. Și credeți-mă că sunt! Iar pentru început pune pe masă o minunăție de supă evreiască făcută din tăiței de casă. Mărturisesc că nu am dat de această supă până nu am intrat în casa unde locuiește mama lui Sorin.

    Gustul unic și mirific (chiar acum când tastez aceste rânduri de poftă îmi ”plouă în gură”) cred că este dat de acei tăiței făcuți de către doamna Ștefania (mama lui Sorin Ursan).

    După ce terminăm cu supa, urmează un regal de bureți. Cum este și normal sunt hribi gătiți în diferite moduri, iar la final ceva dulce.

    Zona Arbore-Clit-Solca este una unde pe vremuri au trăit numeroase familii de evrei și cum este normal, gospodinele au făcut schimb de rețete sau au învățat câte ceva din bucătăria fiecăruia. Credeți-mă că pe lângă supa de tăieței evreiască mai sunt și alte bunătăți venite de la nemți, români, poloni, pe care îi găsim în zona Arbore-Clit-Solca.

    Abia aștept, ca la final de săptămână, să ajung din nou la repetiție, iar după să trecem pe la doamna Ștefania, pentru a-mi potoli pofta cu ceva tare bun și să mai învăț una-alta.

    1. Bunul Dumnezeu
      Informația suceveană
      Informația suceveană
      Informația suceveană

      să aibă grijă de D-voastră, doamna Ștefania și bineînțeles de întrega familie!

    Dan Șarpe

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.