Ucraina și războiul

  0
  155

  Pe mulți politicieni din Europa, războiul din Ucraina i-a săturat. Pierd bani și o parte din putere. Mulți nu mai acceptă mofturile președintelui Zelenski care practic, dă dispoziții și ordine în toată lumea, iar cine nu-l ascultă este muștruluit permanent.

  Să dai în judecată țări ca Polonia, Ungaria și Slovacia pe motiv că nu-ți acceptă grâul tău plin de chimicale, când tu, Zelenski, știi foarte bine că aceste state ți-au protejat cetățenii tăi simpli plus milionarii ucraineni care au fugit de război. Adică pe acei tineri cu bani care nu doresc să lupte pentru țara lor care peste hotare se dau lei, leoparzi, se îmbat și ucid, iar acest lucru este peste măsura de pricepere a oricărui om normal.

  În Ucraina, din ceea ce știu, oficial sau neofical, limba rusă este la putere, iar oricât s-ar strădui cineva să schimbe din mentalitatea ucrainenilor simpli acest aspect nu va reuși. Ucraina este ”ruda de sânge” a Rusiei, iar acest lucru trebuie să ne dea de gândit pe viitor.

  USA este cea mai bucuroasă. Radiază de fericire că o țară din Europa este în război cu Rusia. Niciodată nu s-au gândit americanii că vor reuși să întrețină un război adevărat, între două state rude, provenite din ”trupul URSS-ului”, culmea, tocmai în…. Europa. Este cel mai frumos vis pe care-l poate trăi un președinte american.

  Statele deocamdată unite, vor marja mai departe pe război, dar veți vedea că, ușor, ușor, multe zone din Europa nu-l vor mai sprijini pe Zelenski din următoarele motive:
  Se crede mult superior
  Iubește corupția
  Dorește să termine cu populația care este trecută la categoria ”minorități”.

  Una peste alta, Zelenski dacă nu va căuta să aducă pacea în Ucraina, țara pe care o conduce va deveni o ruină unde politicienii corupți vor face ceea ce își vor dori (chiar îl vor schimba), dar o va diminua ca suprafață, bogăție, populație și chiar își va pierde din prietenii tradiționali.

  Bine, ucrainenii radicali, dacă vor simți că pierd teren, vor dori să bage groaza în oamenii simpli, se vor organiza exact ca după Marele Război și vor ataca fără milă tot ce le va ieși în cale plus alte state vecine (armament performant au).

  Întodeauna istoria se repetă, dar cu alți actori.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.