UE se poate îndrepta spre dizolvare

  0
  126

  Din nefericire mai sunt lideri europeni care mental nu au acceptat faptul că lumea s-a schimbat, am trecut de anumite bariere sociale care țineau de feudalism.

  Austria și Olanda încă se mai trezesc în secolul XIX, iar din spate gâfâie din când în când și Ungaria cu pretenții imperialiste.

  Politic vorbind, segregarea Europei s-a finalizat în săptămâna asta când România și Bulgaria au fost refuzate brutal să intre în Schengen.

  Practic, dacă privim mai atent către țările foste comuniste care sunt adunate în înțelegerea Schengen, observăm că majoritatea-s catolici, iar ce a mai rămas, adică noi și bulgarii suntem ortodocși. Ceva îmi spune că Vaticanul își bagă „codița” mai departe în politica europeană.

  Se cunoaște foarte bine faptul că statele catolice, pe vremea comuniștilor, au dus-o mai bine.

  Ungaria și Polonia, de exemplu, în 2022 sunt, economic, mai dezvoltate decât noi.

  Un alt element esențial care va duce la ruperea uniunii este războiul din Ucraina.

  Sunt semne că acesta nu vrea să se oprească, iar timpul este un bun aliat de partea Rusiei.

  Fără resurse naturale Germania ori Austria, vor avea mari probleme de existență. Pot închide uzine, iar de aici să apără mișcări sociale cu efecte distructive.

  Ungaria, Polonia își doresc, ușor, ușor, ca Ucraina să-i respecte pe proprii cetățeni, cum este și normal să-și respecte minoritățile, iar acest lucru va duce la o rupere inevitabilă în sânul UE. Von der Leyen nu acceptă o asemenea politică în Ucraina.

  Cât despre România, cu actualii politicieni, la masa UE vom sta în spate, aplecați, cocoșați de obligațiuni și cu mâna întinsă după un codru de pâine pentru a ne amăgi foame.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.