Un ministru căruia nu-i pasă de toți subordonații

  0
  165

  Când domnul Alexandru Rafila a ajuns Ministrul Sănătății, m-am gândit că sigur se va face o echilibrare a salarizării în sistemul de sănătate. Un om cu o experiență managerială, cu este domnul Rafila, membru unui partid de stânga, deci un personaj care militează pentru toate categoriile sociale, care cunoaște toate ”cotloanele unui spital” va face puțintică dreptate, adică o compensare, pe zona lefurilor.

  Din nefericire, m-am înșelat! Medicul Rafila nu numai că nu a făcut acest lucru, dar s-a făcut că uită de unde provine, demonstrând că ori nu știe, ori nu vrea, ori nu poate, ori este limitat în gândire.

  Despre salariile medicilor nimeni nu mai poate comenta că sunt mici, nu au o ”vedere spre Europa”. Datorită lui Liviu Dragnea, medicii au salarii occidentale, chiar peste cele din vest, ceea ce este bine. Un om care salvează oameni, care este în permanent în contact cu cartea, cu știința, merită plătit. Fără bani nu poți ține un medic aproape de spital.

  Mai departe, asistentele, aici lucrurile sunt divizate. Sunt categorii care au salarii normale, decente, dar sunt și asistenți care lunar ridică bani puțini, abia dacă depășesc un salariu minim pe economie. Fară asistenți, medicul nu poate efectua un act medical normal. Totul se îmbină perfect și armonios, în afară de salarii.

  Nici fără infirmieri, brancardieri, actul medical nu poate continua. Și aici, sunt zone, care au parte de lefuri mici.

  Există, la ”baza spitalului” un segment important care de decenii au parte de salarii atât de mici, încât sunt sub cel al unui….. infirmier.

  Cu toate că acest segment este în mare parte cu studii superioare, el este mai departe umilit, în mod voit, de către sistem, mai ales de către ministrul sănătății.

  Vă spun că fără TESA, adică fără un Serviciu administrativ, fără un Serviciul financiar, de licitații, RUNOS, spitalul moarte repede. Cum la fel moare de repede fără un electrician, instalator, tîmplar, bucătar, telefonist, iar lista poate continua.

  Domnul Rafila cunoaște extrem de bine importanța celor de la TESA și a muncitorilor într-un spital, dar în mod voit, chiar premeditar, îi ține pe aceștia cu lefuri mici, ”la sol”, doar nu-i așa, ”lasă-i bă, că se descurcă ăștia cumva!”.

  Din punctul meu este o ticăloșie enorm de mare.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.