Un ministru mincinos  

  0
  156

  Am văzut, recent, o declarație a domnului Barna Tánczos, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin care spunea că nu se mai fură pădurea, cu alte cuvinte hoții de lemn au dispăut subit peste noapte, iar dacă din greșeală mai sunt cazuri răzlețe prin țară, populația să anunțe poliția sau pe cei care fac dreptate pe acest palier.

  Această declarație, venită din gura unui ministru, m-a surprins peste măsură. Mi-a arătat că minciuna, lipsa de profesionalism este prezentă mai departe în Guvernul României și, culmea, fără să fie sancționată.

  Dacă ne uităm pe orice pagină de comunicare a unui activist de mediu, de exemplu pe cea a dl. Daniel Bodnar, observăm săptămânal câteva nereguli grosolane în ceea ce privește exploatarea lemnului, tradus mai liber, ne demonstrează cum se fură mai departe pădurea. Chiar mă gândeam, că în momentul în care îți ținea dl.Barna conferința de presă, cel puțin 20 de camioane pline cu lemn ilegal fugeau pe drumurile patriei.

  Frumoșii noștii politicieni, după ce au distrus flota comercială a României, industria, o parte din agricultură, asta rapid în primii 10 ani ai democrației, s-au gândit ei, că pădurea este o țintă foarte bună, aducătoare de profit și au trecut la demolarea ei.

  Gunoaiele au trecut legi prin Parlament unde, cu câteva virgule, au schimbat sensul pentru a proteja hoții de lemn. Și-au pus slugi la instituțiile de forța ale statului român și au dat drumul la nenorocit mândra pădure românească.

  Mai trebuie de spus că Ion Iliescu, la al treilea mandat de Președinte, împreună cu Adrian Năstase, care era Prim-Ministru, l-au adus pe austriac în România pentru a ne distruge pădurile. Drujbele au pornit a toca lemnul, banii fugeau spre buzunarele hoților, iar austriacul se îmbogățea pe zi ce trece.

  Nici PDL nu a refuzat colaborarea cu cei de la Holtz. Nu pot să uit cum îi alinta și îi lăuda dl.Gheorghe Flutur pe groparii pădurilor din România.

  Cu tot cu UE, Holzt și alte companii halitoare de păduri au făcut afaceri albe și negre mai departe pe tărâm românesc, semn că Bruxelles una zice și alta face, cu alte cuvinte ”cinstiții” cinici de la Bruxelles au accepta măcelul din pădurile României.

  Pădurea este o sursă de venit uriașă, iar exploatarea ei trebuie făcut cu grijă și de către specialiști, altfel riscăm să ne prăbușim într-o zona a dezastrului ecologic, iar revenirea la normal va costa enorm de mult, chiar vieți omenești.

  Dan Şarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.