Unitatea salvează România

  0
  122

  (III)

  Într-o zi liniștită și caldă de vară, din anul care tocmai se apropie de final, eram împreună cu familia, sus pe Mestecăniș. Știți, voi, acolo unde domnul Gheorghe Flutur a ”nășit” o groapă de gunoi, pe care am intitulat-o simbolic ”O rușine națională”.

  Și cum stăteam cu gura căscată admirând frumusețea zonei, fetița mea, Mădălina, se apropie liniștită de mine și mă întrebă simplu și elegant ”tata, ce s-a construit aici, în mijlocul naturii?”

  Am rămas puțin blocat de întrebare, dar după câteva secunde i-am spus sincer: ”o groapă de gunoi, fumoasa lui tata” și am oftat. ”Din nefericire, când mintea politicienilor este plecată după glorie, uită de unde provin, puiule. Nu știu ce a fost în capul lor, dar au distrus un munte și natura!”

  Discuția nu s-a oprit aici ”Am auzit de această groapă de gunoi. Tata, dar gunoiul nu miroase urât?” ”Ba da, scumpa mea, miroase foarte urât și după cum vezi la câtă liniște plus verde este în jurul nostru, dacă dau drumul la groapă va strica totul”. ”Nu-i mai înțeleg pe oamenii ăștia mari”, continuă fetița. ”Distrug ce-i frumos pentru a arăta urâtul! Tata, să nu-i lași să aducă gunoaiele aici”.

  I-am promis fetei că voi lupta pentru ca această groapă de gunoi să nu funcționeze, să nu altereze frumosul, adică natura.

  Chiar dacă au trecut 10 ani de când tot scriu de această rușine națională, încă nu am un răspuns la o simplă întrebare: de ce un inginer silvic, cum este domnul Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, vicelider PNL, a lăsat să se distrugă un munte, făcând loc unei gropi de gunoi?

  La o asemnea întrebare sunt sigur că nici domnul Flutur nu are un răspuns.

  Perversitatea cu care s-a construit o asemenea rușine națională, mă face să cred că cei implicați nu au gândit la cât rău pot face naturii, istoriei, oamenilor care trăiesc în împrejurimi, ce impact va avea în viitor, ci doar au executat anumite dispoziții.

  Gunoiul întodeauna va rămâne gunoi, iar omnul prost tot prost va rămâne, chiar dacă-l îmbraci în haine scumpe.

  Din nefericire Mestecănișul a fost umilit și batjocorit tocmai de cei care trebuia să-l apere.

  Numai uniți putem stopa acea groapă de gunoi construită pe un vârf de munte. Unitatea salvează România!

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.