Urzica cea mândră 05.04.2022

  0
  690

  Dacă vrei să-i cunoști pe americani citește despre bombardamentul din 4 aprilie 1944 asupra Bucureștiului când aviația americană a ucis peste 2.800 de civili români. Românii uciși în acel bombardament nu au o statuie sau ceva care să ne amintească de sacrificiu lor, pe când piloții americani, cei doborîți, au două statui în București. Dacă vrei să-i cunoști și mai departe pe americani citește despre războaiele duse de ei în numele „democrației” în ultimii 30 de ani. Vei pricepe cum arată fața politicianului american, care se pozează ca un iubitor de ”adevăr”, dar unul mai mult spre cel personal.

  Dacă vrei să-i cunoști pe ruși urmărește Memorialul Durerii și ai să înțelegi ”finețea” cu care se adresau comuniștii. Poți să faci o vizită la Sighetu Marmației, iar dacă vrei să-i înțelegi și mai bine pe ruși trebui să știi că pe ce pun mâna niciodată nu mai vezi înapoi.  

  Când două națiuni de genul ăsta, adică americanii și rușii, se bat în declarații, în ”prezentarea de adevăr”, trebuie în numele istoriei să stai câteva secunde liniștit, să tragi adânc aer în piept, să mai citești câteva pagini de istorie, iar dacă nu ai obosit, atunci poți să vorbești.

  UE încă nu-și revin din șocul pe care l-au primit după alegerile din Ungaria și Serbia. Dacă nu-și schimbă politica de viitor, UE va avea o soartă a dezbinării. Directivele de la Bruxelles ar trebui să fie consultative nu obligatorii, iar familia, credința fac parte din istoria multor popoare și nu poți să le calci în picioare.

  Sănătate și pace la toată lumea!

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.