Urzica cea mândră

  0
  431

  16.03.2022

  Ce mult își doresc politicienii americani să-i supere pe chinezi încât uită de faptul că într-un conflict mai serios noua unitatea de măsură a distanței nu mai este kilometrul și cât durează ca noile rachete supersonice să atingă orice centimetrul pătrat din continentul american. Un președinte deștept iubește pace, armonia, înțelegerea și nu sancțiunile, amenițările sau orice altă formă de a irita. Pietre găsești pe toate drumurile pentru a rănii pe cineva, în schimb arta negocierii nu zace în orice politician.

  Conflictul din Ucraina ne-a distanțat de problemele pe care le avem în țară. Primăvara ne      bate-n geam iar pământul trebuie cultivat, virusul ”prinde aripi” și ”crește” mai ceva ca Făt-Frumos din lacrimă, prețurile la toate produsele ds-au dezvoltat, cu alte cuvinte viața de român este mult mai scumpă decât a unui elevețian de exemplu. Bine, să nu mai spun că doamna de la Sectorul 1 se bucură mai departe de putere, doar ancheta legată de vot nu mai progresează.

  Domnul Flutur îi bucuros că nimeni nu-l mai întreabă de groapa de gunoi de pe Mestecăniș. Sunt alte priorități, asta le știm, dar de groapă nu am uitat. Un munte trebuie păstrat așa cum    l-a făcut Bunul Dumnezeu. Nu are nimeni dreptul să-l murdărească, să-l schilodească și mai ales să-l umple cu mizerii.

  Copacii din pădurea suceveană Călinești Enache au obosit și s-au predat drujbelor. Nici prețul benzinei nu poate oprii dezgolirea munților din Bucovina.

  Sănătate și pace la toată lumea!

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.