Valoarea pensiilor speciale din România pe un an, ating salariile tuturor profesorilor din România tot pe un an

  0
  283

  În 2022, valoarea pensiilor speciale se apropia de 1 la sută din PIB, adică în jur de 2 miliarde de euro (trebuie să-i mulțumim ticălosului de Rareș cel Rujat pentru că s-a „ținut” de promisiune și a anulat pensiile speciale în 30 de zile din 2019).

  În 2022, după statistici, erau aproximativ 240.000 de învățători, educatori, profesori, inclusiv cei universitari, în România. Media unui salariu de dascăl este undeva la 800 de euro/lună. Dacă facem calculul câți bani s-au dus pe salariile tuturor profesorilor din România, în anul 2022, ajungem la valoarea de 2,3 miliarde de euro.

  Cu alte cuvinte, pensiile speciale sunt la fel de „valoroase” ca și salariile dascălilor. 10.000 de pensionari români încasează cât 240.000 de profesori. Vă dați seama!?! 24 de profesori țin în cârcă un pensionar! Încalcă orice regulă de bun simț, inclusiv poruncile din Biblie!

  Nu am nimic cu pensionarii speciali, dar Guvernul României trebuie să înțeleagă că ceva dă cu virgulă la calculul unei pensii în raport cu salariul unui dascăl!?! Să nu mai vorbim de faptul că viitorul unui stat stă în priceperea unui profesor nu în buzunarul unui pensionar la 43 de ani.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.