Viitorul Ucrainei este deja scris

  0
  654

  Din punctul meu de vedere, problema Ucrainei este de mult timp tranșantă, mai ales că Duma de Stat a Rusiei a votat independența a două regiuni din Ucraina, respectiv Donețk și Luhansk. Cu alte cuvinte cireașa pe tort a fost pusă.

  Dacă președintele Rusiei, Vladimir Putin, contrasemna aceste documente votate de către parlamentul rusesc și ținând cont că în Rusia există o lege prin care statul protejează zonele unde sunt locuite în majoritate de ruși, atunci recunoașterea independenței celor două regiuni din Ucraina era o chestiune minoră, iar după ele vor urma și altele.

  Ungaria sigur nu-și va lăsa de izbeliște cetățenii din Ucraina, Odessa într-o bună zi va avea curajul și suținerea de a-și cere independența, polonezii nu vor sta nici ei cu mâna în sân, cum de altfel și românii din Bucovina, Herța, Cetatea Albă, cu toții, se vor unii și istoric au tot dreptul să-și ceară drepturile prevăzute chiar de către Uniunea Europeană (păcat că Iohannis nu înțelege politică externă și nici Istoria României).

  Eu nu spun că statul ucrainean va dispărea de pe hartă, doar menționez că datorită unei politici de distrugere a minorităților duse de către guvernele ucrainene, cel mai mare stat din Europa în 2022 și-a creat singur problemele pe care le are.

  Din punct de vedere istoric, Ucraina nu are un trecut statornic precum îl are România, Ungaria, Rusia, Bulgaria, Franța, adică statele vechi din Europa, ci unul mai degrabă care se aseamănă cu cel al americanilor. Istoria Ucrainei începe din secolul XVIII (la fel ca și istoria americanilor) și continuă în salturi. Istoria Bucovinei este lină, de mai bine de 800 de ani, de pe vremea cnezatelor, ea se mulează mai departe pe istoria Moldovei, dar a fost ciunțită în mod voit de către Ucraina, iar acum tot ceea ce au făcut ei cu răutate, adică cei de la Kiev, se revarsă asupra lor.

  Tot stresul care apasă pe Ucraina se răsfrânge asupra poporului. Sărăcia este mare, corupția la fel, statul nu mai are bani și se împrumută în condiții grele, iar într-o bună zi va veni nota de plată, decontată momentan de către Vest, dar care sigur va fi suportată de către poporul ucrainean.

  SUA, Franța, Anglia, OTAN-ul sunt de partea lui Vladimir Zelenskiy, Președintele Ucrainei, dar nu de dragul drepturilor omului, a democrației, bla, bla, bla, ci din marele motiv că Ucraina ca populație și ca teritoriul pe care îl mai au încă, reprezintă o sursă uriașă de venit, o piață imensă de desfacere a produselor toxice scoase de către multinaționale occidentului.

  După România, Ucraina dacă va adera la UE, va înghiții cele mai mari gogoși politice care vor fi atât de scumpe, încât populația va emigra spre alte zone ale globului.

  Să vedeți ce privatizări vor urma, cum vor crește prețurile, cum vor avea Franța, Austria, Italia, Germania forță de muncă calificată ieftină, cu alte cuvine cum vor curge anula zeci și zeci de  miliarde de euro spre buzunarele multinaționalelor și a statelor care ”îi iubesc pe ucraineni”.

  Toată dragostea pe care o are Biden față de Zelenskiy este una de suprafață, interesul SUA față de Ucraina face ca dragostea să fie prezentă tot timpul în mass-media.

  Bine, acum să nu gândim că Vladimir Putin va îmbogăți poporul ucrainean și va aduce o prosperitate maximă în Ucraina.

  Un lucru este cert, dacă tu ca stat (nu are importanță care-i el) nu ai parte de politicieni inteligenți, patrioți, lipsiți de sângele corupției, capabili să facă diferența dintre interesul personal și cel de țară, atunci oricine te poate umili și cuceri economic foarte repede.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.