Virusul și repercusiunile lui

  0
  273

  De peste doi ani de zile, virusul bântuie lumea și încă specialiștii nu au răspuns la o întrebare esențială care, din punctul meu de vedere, poate rezolva această ecuație.

  De unde a apărut virusul?

  Este făcut de mâna omului sau pur și simplu a venit din senin?

  Dacă este făcut de om, a fost scăpat din laborator ori eliberat intenționat?

  Un bun prieten, Răsvan, Bunul Dumnezeu să-L ierte, îmi spunea în perioada gripei aviare, când dl.Flutur era ministru, iar din dispoziția lui se lua găinuțele din ograda țăranului pentru a fi ucise, chipurile să nu să răspandească boala, că un virus venit din natură își face de cap un timp după care dispare la fel cum a apărut, adică a venit din nicăieri și a plecat tot spre nicăieri.

  Virusul actual, se pare că nu vrea să mai plece, ceea ce mă face să cred că-i mâna omului la mijloc pentru a face ceva, dar mă opresc aici.

  După un timp de la apariția virusului, mai exat din vara lui 2020, am încercat să adun tot mai multe informații despre acesta și pot spune două lucruri care îmi doresc să nu se întâmple, adică să greșesc, și anume că oricine s-a lipit de acest virus, peste ani, va avea mici sau mari probleme de sănătatea, plămâni afectați de exemplu, iar puterea de muncă se diminuează simțitor, deci vom avea parte de numeroși pensionari tineri pe caz de boală. Acest aspect, sunt convins că este cunoscut la un nivel înalt, va afecta clar bugetele țărilor. Rămâne de văzut cum va arăta legea de încadrare a bolii (virusul este catalogat în grupa IV-a de risc, alături de Ebola de exemplu).

  O a doua problemă este legată de modificare lui. Virusul este inteligent și se modifică continuu, iar pentru a-l combate trebuie inventat ceva care va anula următoarea mișcare de dezvoltare. Un fel de ”blochează-i calea pentru a nu se deplasa”.

  Pâna una alta, ceea ce am scris mai sus, sunt doar mici concluzii personale, iar noi, cei mici, cei de jos, trebuie să ne protejăm de virus, să nu ne expunem în locuri mega aglomerate, să-i iubim pe cei dragi, să ne rugăm la Bunul Dumnezeu, să-i ascultăm pe specialiștii cu experiență pe acest palier, mai ales în cei în care viața le-a dat dreptate și să ne cultivăm produsele noastre de bază, tradiționale, care ne-au scos milenii la rând din boli, pandemii și alți viruși.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.