Oxigenul pur, adică în concentrație de 99,99%, este considerat un medicament. El se folosește la îndrumare medicului, dar atenție, nu mult timp, altfel riști să ai parte de plămâni ”uscați”.
Din decembrie 2019, de când virusul a intrat în viața noastră, medicina ultra dezvoltată nu a reușit să găsească un leac care să distrugă această nenorocire.
În România zilnic ne mor sute și sute de oameni. Avem atât de multe decese încât am bătut recorduri de mult apuse.
Și totuși trăim în secolul XXI, locul unde știința s-a dezvoltat enorm de mult. Îți poți face transplant de inimă, de rinichi, de plămâni, de creier, dar nu avem puterea să rupem un virus?
Mulți medici recomandă, la bolnavii de virus, oxigen. Bolnavii sunt conectați la o sursă de oxigen, la două sau chiar la trei surse de oxigen, cu toate că se știe că oxigenul în concetrație de 99,99%, folosit îndelungat, îți nenorocește plămânii.
Am crezut că după 6 luni de la virus, OMS va aduce la cunoștință anumite scheme de tratament, dar nimic, mai ales că nenorocitul de virus se modifică agresiv de repede sau am sperat că tot OMS va face o bază de date unde tot globul se poate uita și învăța din experiența unor iluștii savanți.
Am văzut multe știri unde medicii ne spun că mulți dintre bolnavi au ajuns târziu la spital și de ceea nu au mai putut fi salvați.
Tare mi-aș dori ca acele persoane care se ocup cu comunicare, cu analiza comportamentului uman să se îndrebe simplu: de ce românii vin târziu la medic, la spital? De frică, de anumite zvonuri că nu sunt tratați în spitale, de nesiguranță sau poate că anumiți zvonaci care apar la televizor sau prin alte zone de comunicare au dus populația pe un drum greșit? Nu știu, dar cineva trebuie să ne răspundă, mai ales că se dau salarii enorm de mari pentru a primii anumite răspunsuri și să ai acces la sănătate.
Comunicare face parte din reușita acestui război cu virusul, dar să fie dusă de specialiști și nu de oameni politici de doi lei care știu numai să facă combinații, furturi și alte măgării.
Noi, ca națiune, de ceva timp, nu mai suntem un popor echilibrat. Din cauza unor politici distrugătoare, trecem repede de la o extremă la alta, uitând că fiecare frunză, copac, înțelept, profesor își are locul lui în societate. A, distrus frumosul, școala, familia, credința în detrimetul urâtului, a prostului, a singurătății și a întunericului.
Am distrus cercetarea din România, i-am umilit de adevărații medici ducându-i spre pușcări și i-am îmbrățișat repede pe politicienii umili, cu vorbe mieroase, dar având interese proprii și de grup.
Dacă nu lăsăm știința să ducă lupta împotriva virusului, vom aveam mai departe parte de victime multe și râuri de lacrimi.
Dan Șarpe