Vom vedea armament american din Afganistan pe frontul din Ucraina?

  0
  320

  Nimeni, în ultimele 4 luni, nu am mai vorbit de Afganistan. Toți ochii sunt îndreptați către Ucraina și ceea ce se întâmplă acolo.

  Ca mărime cele două state sunt cam identice, în schimb ca nivel de trai este o diferență uriașă între ele.

  Din simplă curiozitate am mai căutat să citesc despre ce se întâmplă în Afganistan, care mai este pulsul și cum se comportă talibanii.

  Am aflat că populația moare de foame, stă în frig, iar boala face ravagii. Cui îi pasă de morții afgani proveniți din lipsa alimentelor sau din cauza frigului când războiul este prezent în Europa?

  Tare m-aș bucura dacă o parte din mâncarea strânsă pentru ucraineni, ca ajutor, ar ajunge și la talibani unde pe bune chiar au nevoie. Peste ani vom vedea, după o statistică rece și seacă, câți talibani au murit de foame, frig, mai ales copiii, în această perioadă.

  Știu, Ucraina este în Europa, iar Afganistanul este în Asia. Distanța este o problemă, transportul mai scump sau greu de realizat, dar umanitatea trebuie să fie în mod echitabil.

  Îmi aduc aminte, anul trecut în august, cum erau de criticați talibanii. Astăzi nimeni nu mai spune, oficial sau nu, ceva de ei și nici nu se aude mare lucru.

  Nu mai știm prea multe nici despre armamentul american de sute de miliarde de dolari lăsat în Afganistan, ceea ce nu înseamnă că cineva nu va beneficia sau nu are nevoie de el. În 2021 presa vuia de faptul că americanii au lăsat zeci și zeci de helicoptere de ultima generație armatei afgane, drone, rachete, depozite pline de armament, iar militarii afgani au fugit lăsându-le ca pradă de război talibanilor.

  Dacă mai continuă războiul în  Ucraina, în cel mai scurt timp, vom vedea cum cineva se va folosi de armamentul american din Afganistan. Talibanii nu vor să moară de foame, frig sau de alte boli cu miliardele de dolari distribuite prin țară.

  Să nu creadă cineva că talibanii sunt mai înceți la mintea sau nu știu cum să facă banii! După cum se vede, guvernarea talibană este mai acceptată decât cea de dinainte.

  Dan Șarpe

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.